Wat is elektrolytisch verzinken?

Galvaniseren is het opbrengen van een metaallaagje. Dat gebeurt langs chemische elektrolytische weg. Maar voordat het laagje zink op uw product kan worden aangebracht, is een aantal voorbewerkingen onontbeerlijk.

Uw product doorloopt alle stadia in één van de logisch opgebouwde electrolytische verzink automaten van Chromolux.
De eerste behandeling is erop gericht uw product schoon te maken. Het meeste vuil wordt verwijderd tijdens het afkook-ontvetten. Daarbij wordt uw product gedurende 3 tot 5 minuten in een bad met een temperatuur van 60 tot 65°C alkalisch ontvet.
Na een spoelbad met stromend water wordt het nog resterende vuil verwijderd in een beitsbad. Daarna wordt nogmaals gespoeld en elektrolytisch ontvet.
Na vervolgens geactiveerd te zijn in een nabeitsbad wordt er elektrolytisch verzinkt. Tijdens de nabehandeling heeft men keuze uit verscheidene passiveren, eventueel met een seal (topcoat).

De dikte van het op te brengen laagje, kan Chromolux aan uw specifieke eisen aanpassen. Door stroomsterkte en tijdsduur nauwgezet te regelen, bezorgt Chromolux u in alle gevallen een electrolytisch verzinkt eindproduct dat aan al uw specificaties voldoet.

Voor een bijna eindeloze reeks producten is een galvanische bewerking als finishing touch onontbeerlijk. Bijvoorbeeld om de werking te verbeteren, om het product minder gevoelig voor slijtage en corrosie te maken of om het uiterlijk te verfraaien. En zodoende de levensduur van het product te verlengen.

Mogelijkheden: Wij verzinken voor:
- Electrolytisch verzinken van 5 tot 20 mµ - Automobiel industrie
- Electrolytisch verzinken tot 4500x1500x750mm - Bouwonderdelen
- Electrolytisch trommelverzinken - Kas/tuinbouw bedrijven
- Blauw passiveren - Constructiebedrijven
- Cr3+ passiveren (met hoge zoutsproei resultaten) - Off-shore
- RVS Beitsen - Fabrikanten van bevestigingsmaterialen
- Ontvetten - etc. etc
- Sealen (topcoat)